Jan Hoferik - Na domácí vodě

Zpět na Reportáže
30. 12. 2016 - Ahoj kolegové rybáři, předpověď počasí, která byla pro následující dny velmi pozitivní, mne nenechala klidným a již během pracovního týdne jsem si pohrával s myšlenkou listopadové výpravy za kapry v novém dresu. Sbalil jsem si tedy věci, připravil krmení a vyrazil na víkend k 2 ha stojáku, jenž je naší domovskou základnou.
hoferik_zpr01_6.jpg

Ahoj kolegové rybáři, předpověď počasí, která byla pro následující dny velmi pozitivní, mne nenechala klidným a již během pracovního týdne jsem si pohrával s myšlenkou listopadové výpravy za kapry v novém dresu. Sbalil jsem si tedy věci, připravil krmení a vyrazil na víkend k 2 ha stojáku, jenž je naší domovskou základnou.

Revír má své kouzlo a tajemno. Nebyl více jak 40 let vyloven a v rákosí ukrývá „oka“, kde mohou žít kapři spokojeným panenským životem. V osádce revíru převažují šupináči. Lysci se zde chytají jen zřídka a jsou vzácným úlovkem. Narazit můžeme také na krásné amury, kteří jsou přeci jen aktivnější v letních měsících a zimu tráví „zaparkovaní“ hluboko v rákosí, které pokrývá téměř 50 % vodní plochy. Hloubka revíru se pohybuje v rozmezí 1-1,8 metru a je zde velmi silný nános sedimentu, z toho důvodu vždy používám nástrahy v kombinaci s pop-up.

hoferik_zpr01_10.jpg
hoferik_zpr01_11.jpg
hoferik_zpr01_9.jpg

Teplota vody se pohybovala po celý víkend kolem 4 až 6 °C, teplota vzduchu mezi 8 stupni v noci až po 14 stupňů přes den. Toto téměř jarní počasí mělo také pozitivní vliv na aktivitu našich „soupeřů“, kteří velmi ochotně přijímali prezentované nástrahy. Celkem se mi podařilo udělat 7 záběrů a vše byli šupináči mezi 6-10 kg.

 Na krmení jsem zvolil nakrájené čtvrtky a půlky boilies Rapid B17 a Sea zalité liquidem, v kombinaci s mixem vařeného partiklu z kukuřice, pšenice a řepky. Tentokrát jsem vařil na místě a po téměř dvou hodinách byla připravena kaše, kterou jsem ještě horkou dávkoval na lovná místa. I při takto nízké teplotě vody jsem se držel svého zažitého pravidla „kdo krmí, ten chytá“.

hoferik_zpr01_2.jpg
hoferik_zpr01_4.jpg
hoferik_zpr01_3.jpg

Jako nástrahy jsem vybral silně nadipované boilies B17, Sea a Ananas, vždy přizvednuté pop-kou shodné příchutě a obalené pastou. Průměry nástrah jsem kombinoval ve velikostech 18, 15 a 14 mm.

Při lovu v takto studené vodě vždy nástrahu s oblibou zvýrazňuji. Rád používám dipy nebo obalovací pasty, ale tentokrát jsem měl jsem možnost otestovat Mivardi novinku připravovanou pro rok 2017, konkrétně fluo pop-up, která kapří zvědavost velmi rychle probudila. Výběr barev a příchutí bude široký, již se na ně moc těším, a co vy?

hoferik_zpr01_7.jpg
hoferik_zpr01_1.jpg
hoferik_zpr01_8.jpg

Za Mivardi Tým

Johny

hoferik_zpr01_6.jpg

 

 

Diskuze k článku

Pro přidání příspěvku do diskuze je třeba být přihlášen.