Honza Prchlík - B17 opět nezklamala

Zpět na Reportáže
18. 5. 2017 - Ahoj všem od vody. Ještě před odjezdem na IBCC do Maďarska jsem se při pár vycházkách pokoušel ulovit nějaké jarní kapry. Bohužel čas, který mám letošní jaro k dispozici, není úplně podle mých představ, a tak se snažím každou chvíli u vody co možná nejlépe zužitkovat.
prchlik_zpr03_17_4.jpg

Ahoj všem od vody. Ještě před odjezdem na IBCC do Maďarska jsem se při pár vycházkách pokoušel ulovit nějaké jarní kapry. Bohužel čas, který mám letošní jaro k dispozici, není úplně podle mých představ, a tak se snažím každou chvíli u vody co možná nejlépe zužitkovat.

Z výše uvedeného důvodu používám co nejatraktivnější nástrahy a krmení, které i během nedlouhé doby, kterou u vody strávím, funguje velice dobře a vždy se nějaký ten kapr povede. Poslední vycházka nebyla výjimkou a měl jsem celkem tři záběry. Jako krmení používám turbo pelety společně s peletami Extreme Spiced Protein v různých průměrech a boilie B17, to vše zalité novým liquidem Food Krill. Nástrahy střídám podle potřeby, ale většinou chytám jedním prutem na pop up reflex Devil Squid 14 mm, které dipuji v esenci totožné příchuti. Druhý prut často nastražuji s boiliem B17 v pastě B17. Samozřejmě ke každé montáži dávám silně zalité PVA a to již zmiňovaným Krillem.

 

prchlik_zpr03_17_1.jpg
prchlik_zpr03_17_3.jpg
prchlik_zpr03_17_2.jpg

Poslední vycházka se nesla celkem v pohodovém duchu a užíval jsem si krátkodobý pobyt skvěle. Po hodině jsem měl první záběr na prut nastražený s pop up. Jednalo se o šupináče váhově okolo sedmi kg. Toho v krátkém sledu následoval kapr s podobnou hmotností. Poté se ryby na nějakou chvíli odmlčely. Poslední a zároveň největší kapr vycházky dorazil těsně před odjezdem na druhý prut. Byl to šupináč váhově někde okolo 11 až 12 kg. Rybu jsem nevážil, protože jsem měl téměř zabaleno a spěchal do práce. V dohledné době se k vodě snad dostanu víc a mám v plánu střídat řeku a pískovnu. Pokud se mi zadaří opět se ozvu.

Hodně štěstí u vody přeje všem

Prchlajs

 

prchlik_zpr03_17_4.jpg

Diskuze k článku

Pro přidání příspěvku do diskuze je třeba být přihlášen.